Butikstyve hærger supermarkeder

Mandag aften havde brugsuddeleren i Super Brugsen i Vildbjerg held til at tilbageholde to hviderussiske butikstyve. En tredje blev kort efter anholdt.

070812_butikschef_0.jpg

Brugsuddeleren i Super Brugsen i Vildbjerg er godt og grundig træt af, at han skal bruge tre til fire timer om ugen på at kigge efter butikstyve på butikkens overvågningsbilleder.

 - Det er rigtig irriterende, fordi vi bruger en hel masse tid og kræfter på det. Derfor synes jeg også det er urimeligt, at det skal være på den her måde, fortæller brugsuddeler, Lars Sejr.

Fælder flere tyve

I Vildbjerg er der installeret videoovervågning. Overvågningen blev sat op efter flere varer i butikken forsvandt, og selvom Lars Sejr bruger flere timer på at se videoerne i gennem, så giver det en gevinst.

 - Jeg synes, problemet eskalerer. Men siden vi fik videoovervågningen op har vi har taget rigtig mange, siger han.

Politiet gør hvad de kan

Hos Midt- og Vestjyllands Politi gør de, hvad de kan for at fange de organiserede butikstyve. Men det er en stor udfordring, når de organiserede butikstyve ofte er fra østeuropa og kun kommer i butikken én gang.

 - Den store udfordring er, at når butikstyvene først har begået tyveriet og er kommet ud af butikken igen, så er det meget svært at forbinde de forskellige tyvekoster med den butik, de er stjålet i, fortæller Ole Henriksen, politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De tre hviderussere, der blev anholdt, er asylansøgere i Danmark og kan derfor blive i landet, indtil deres asylsag er afgjort.

Se her, hvad Ole Henriksen siger om Politiets udfordringer: