Butikstyv stak af til søs

En formodet butikstyv tog en noget usædvanlig flugtvej efter en butiksmedarbejder satte efter tyven.

Politiet i Skive skal have fat på en 41-årig skibonit. Politiet mener, manden begik butikstyveri i weekenden og stak af fra gerningsstedet via vandvejen.
Politiet i Skive skal have fat på en 41-årig skibonit. Politiet mener, manden begik butikstyveri i weekenden og stak af fra gerningsstedet via vandvejen.

Der er mange måder at flygte på.

Politiet i Skive er i gang med at opklare et butikstyveri hos Kvickly på Ågade. Ud fra overvågningsbilleder fra Kvicklybutikken har politiet i Skive en klar formodning om, hvem manden er. Butikstyveriet er ikke så opsigtsvækkende som flugtvejen, den formodede gerningsmand tog, efter han blev opdaget.   

- Det har jeg aldrig hverken set eller hørt om før, siger Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Politiet har som sagt studeret overvågningsvideo fra butikken. Af videomaterialet fremgår det, at manden gik ind i Kvicklybutikken klokken 15:05 søndag eftermiddag. 

- Vi kan se på overvågningen, at han er i Kvickly ca. 15 og går rundt derinde i næsten en time, siger Niels Bach, der beskriver manden som en af politiets kendinge.  

Kort før klokken 16 gik manden ud af butikken igen. Ved kassen gik varealarmen i gang, fordi manden forsøgte at tage varer med forbi butikkens tyverisikringssystem.

- Det bimler og bamler, og en ansat i butikken genkender tyven og sætter efter manden, og så går jagten ud af butikken, siger Niels Bach  

Kvickly i Skive ligger, som adressen Ågade 6 antyder, lige ved siden af Karup Å, der løber igennem byen. 

- Da tyven kan se, at han er ved at blive indhentet, hopper han i åen og giver sig til at svømme væk, siger Niels Bach og efterlader en lang, stille pause i samtalen. 

Den efterfølgende butiksmedarbejder opgav at følge den formodede butikstyv ud i åen, og manden, som politiet mener ret sikkert at have identificeret som en 41-årig skibonit med adresse i byen, slipper fra stedet. 

- Vi ved endnu ikke helt præcist, hvad der er stjålet. Men vi er i gang med at gennemgå overvågningen. Vi ved, hvem han er, så vi skal ud og have fat på ham i ugens løb. Han løber ingen vegne, hvis vi kan bruge det udtryk, slutter Niels Bach.