Butikker til kamp mod internethandel

Mange butikker landet over oplever konsekvenserne ved den stigende internethandel. Det forsøgte butikkerne i Thisted lørdag at sætte fokus på.

Demonstranter var lørdag på gaden i Thisted. De havde i dagens anledning iklædt sig gule t-shirts med teksten ´oprør´.
Demonstranter var lørdag på gaden i Thisted. De havde i dagens anledning iklædt sig gule t-shirts med teksten ´oprør´.
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Nej tak til leveringstid! Ja tak til personlig service! Sådan lød budskabet, da en gruppe demonstranter lørdag kunne opleves på gågaden i Thisted.

Demonstranterne bevægede sig rundt i bybilledet og uddelte flyers til thyboerne med et budskab om at droppe internethandel og i stedet handle i fysiske butikker. 

- Det koster arbejdspladser i Thisted, og det koster arbejdspladser over hele landet, hvis ikke man holder fast i de fysiske butikker. Vi vil jo gerne give folk en god oplevelse ved at komme ind og se varen og mærke varen i stedet for bare at trykke på tasteturet, siger Anni Madsen, der er butikschef i butikke Værsgo i Thisted.

Demonstrationen var arrangeret af Centerforeningen i J.P. Jacobsen centret i Thisted. Centret har eksisteret i 10 år, og gennem årene har butikkerne i centerforeningen lært, at de når længst ved at stå sammen.

Derfor forsøger de nu samlet at gøre opmærksom på, at butikkerne i Thisted kan noget, som nethandel ikke kan. 

- Internethandel har jo ikke den gode service. Hvis der er noget galt med varerne, så kan man jo bare komme ned og snakke med os. Vi kan også fortælle kunderne, hvordan varene skal bruges, og det kan man jo ikke regne præcist med, når man handler på nettet, siger Anni Madsen.