Butik uden penge

Butikker sikrer sig mod røverier med nyt sikkerhedssystem. Som en af de første i regionen er tankstationen i Overlund i Viborg blevet pengeløs

090125_Pengeloes_Bin_Clip.jpg

[videonode #3061]

Statoil i Overlund ved Viborg er som en af de første forretninger i regionen blevet pengeløs med sikkerhedssystemet Safepay.

Pengene forsvinder ned i et lukket system, når kunden har betalt, og maskinen betaler automatisk det korrekte beløb tilbage. Medarbejderne undgår på den måde at få adgang til boksen.

- Det gør det hele meget nemmere. Der er aldrig mere kassedifference. Det spiller bare, siger Mette Bunch, sælger hos Statoil i Overlund, og understreger at risikoen for røveri samtidig er blevet mindre.

Statoil har foreløbig haft tre røveriforsøg mod stationer med safepay, og ingen af stederne har røverne haft held til deres foretagende.

Safepay på alle stationer inden sommer

Tankstationskæden Statoil vil inden sommer integrere systemet på alle sine 250 stationer. Samme procedure, som dagligvarekæden Fakta er igang med. Det sker på baggrund af et stigende antal røverier, senest mod Faktabutikken i Brande i fredags.

- Dels så har det nedbragt antallet af røverier, og dels forbedrer det sikkerheden for nvores medarbejdere, siger Administrerende direktør hos Fakta, Michael Christiansen Til TV/MIDT-VEST.

Herning, Viborg og Holstebro inden to år

Indenfor fire år har Fakta en målsætning om at have Safepay i alle dens 400 butikker landet over, og i byer som Herning, Viborg og Holstebro indenfor to år.

- Hvis det viser sig, at aktiviteterne omkring røverier pludselig stiger i en by eller region, så prioriterer vi det sted op, det er der ingen tvivl om, siger Michael Christiansen.