Busser kører efter fagligt møde

Midttrafiks chauffører i Viborg startede dagen med fagligt møde, men nu kører busserne igen.

Uroen blandt landets chauffører ulmer også i det Midt- og Vestjyske.

Imorges lod Midttrafiks chauffører busserne stå i garagen og gik til fagligt møde, og i mange af landets større byer og især i hovedstadsområdet er chaufførerne gået i strejke.

I Viborg valgte chaufførerne imidlertid hurtigt at sætte sig bag rattet igen efter det faglige møde og ifølge Midttrafiks hjemmeside kører busserne normalt.

I oprør over reform

Uroen og strejkerne kommer efter LO's stormøde i Odense. Landets chauffører og andre transportmedarbejdere er utilfredse med at regeringen vil afskaffe efterlønnen og forringe deres forhold på flere områder. Blandt andet skal chauffører nu hvert femte år på et EU-trafikkursus. Det koster 5100 kroner, og dette gebyr skal de selv betale af egen lomme.

Flere grupper strejker

Ud over chauffører flere steder i Nordjylland, Esbjerg, Fredericia og hovedstadsområdet, så har også havnearbejdere på de store havne i Esbjerg, Århus og København nedlagt arbejdet. Og postmedarbejdere i københavnsområdet er flere steder gået hjem.

Lufthavn hårdt ramt

I Kastrup Lufthavn har flere faggrupper nedlagt arbejdet og det skaber både forsinkelser og aflysninger i øjeblikket. Også Aalborg Lufthavn er ramt af strejker. Men Karup Lufthavn ikke har oplevet nogen arbejdsnedlæggelser.