Buskontrol til påskecup: Syv busser måtte ikke køre videre

Politiet kontrollerede busser til årets Holstebro Cup. Syv busser måtte enten helt eller midlertidigt tages ud af køreplanen.

Traditionen tro bliver der afholdt store håndboldstævner i påskedagene.
Traditionen tro bliver der afholdt store håndboldstævner i påskedagene.
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Tusindevis af unge håndboldspillere har brugt påskedagene til de traditionsrige påskecups. Blandt andet i Holstebro, hvor mere end 3000 deltagere har været til Holstebro Cup. Men her er det ikke kun spillerne, der har været på arbejde.

Fredag gennemførte politiet en kontrol af de busser, der transporterer spillerne rundt mellem haller og indkvarteringsteder, og det førte til, at syv ud af 23 busser blev taget ud af køreplanen.

- En havde ikke CVR-nummer på døren, to havde stenslag i frontruden i passagersiden. Og så havde vi en, der bremsede lidt mindre på det ene hjul end det andet, fortæller en af arrangørerne, Karsten Markussen. 

Ifølge arrangøren blev et par busser derudover taget ud, fordi midterdøren, der også fungerer som nødudgang, ikke åbnede hurtigt nok. Busselskabet kørte de pågældende busser hjem og fik dørene smurt. Herefter blev de godkendt af politiet og indsat i kørslen igen.

- Og så var der en, der blev taget ud, fordi ABS-lampen lyste, forklarer Karsten Markussen.

Tager det meget alvorligt

Kontrollen kom ikke bag på arrangørerne, da politiet på forhånd havde meldt deres ankomst. Alligevel var der altså syv busser, der ikke klarede kontrollen tilfredsstillende.

- Jeg er ikke stolt af det. Særligt når vi vidste det, og alle var klar over det - det er vi da ikke stolte af. Men vi entrere jo med et busselskab, som sørger for at det her ruller. Dem havde vi adviseret om, at vi ikke forventede der skulle være noget, men det er jo svært, forklarer arrangøreren.

Holstebro Cup har brugt det samme busselskab i 32 år, men i år er de ikke tilfredse med selskabet.

- Vi skal i alvorlig dialog med dem. Det her tager vi ekstremt alvorligt. Også fordi vi var på forkant, og når det så ikke lykkedes for os, så er det rigtig irriterende for os, siger Karsten Markussen, der dog fortæller, at busselskabet var lynhurtige til at skaffe nye busser til at udfylde hullerne i køreplanen.

Stævne afviklet efter planen

I evalueringen af stævnet har spillere og trænere givet udtryk for, at de slet ikke mærkede noget til kontrollen, og det glæder Karsten Markussen, at det ikke gik ud over stævnets afvikling. Desuden var politiet, ifølge arrangøreren, meget fair og hensynsfulde.

- Der skal ikke fra vores side lyde noget overhovedet overfor politiet. De var utrolig fair. Om morgen når de kom, hentede de busserne omme på vores busholdeplads, så de var tømt for børn og spillere, forklarer han.

- Det var virkelig fair. Det var så godt. 

TV MIDTVEST har uden held forsøgt at få en kommentar fra NF Turistbusser, der står for kørslen til Holstebro Cup.

Arrangørerne af Hancock Cup i Skive, Påskecup Herning samt Morsø Påskestævne oplyser, at de ikke har haft besøg af politiet til buskontrol.