Bus-charmetur med vrede forældre

Bjerringbro forældre har stadig ikke tillid til omdiskuterede skolebusser

Skolebusserne fra Terndrup Taxa og Turistbusser har været udsat for massiv kritik fra forældre i Bjerringbro
Skolebusserne fra Terndrup Taxa og Turistbusser har været udsat for massiv kritik fra forældre i Bjerringbro

Kritikken af skolebuskørslen i Viborg Kommune og Terndrup Taxa og Turistbusser er ikke forstummet i Bjerringbro-området, selv om busselskabet i dag havde inviteret de vrede forældre til dialogmøde og "åbent bus" arrangement.

Fra to Bjerringbro-skoler fik forældrene, sammen med deres børn, mulighed for at køre med på bussernes sædvanlige ruter. Her blev der lejlighed til både at kontrollere materiellet og få svar på nogle af de kritikpunkter, der har været rejst.

Anne-Dorthe Markvard-Petersen, har to børn der kører med skolebussen. Hun var med på turen i dag og kunne med glæde konstatere, at der er sket forbedringer i forhold til sikkerheden.

Sæder sat fast

- Sæderne i den bus jeg kørte med var blevet sat ordentlig fast, de har ellers siddet løse. Det glæder mig, at nogle af tingene er kommet på plads, og jeg håber det holder ved, siger hun.

Den stigende forældre-bekymring over forholdene i skolebusserne fra Terndrup Taxa og Turistbusser blev behandlet i Viborgs teknik- og Miljøudvalg forleden.

Efter mødet gav udvalgsformand Johannes Vesterby udtryk for, at politikerne havde fuld tillid til selskabet og sikkerheden i skolebusserne. Det gentog han ved mødet med forældrene i dag.

- Vi har ikke haft noget at udsætte på Terndrup. Der har været nogle indkøringsvanskeligheder, men dem har vi fået løst, sagde Johannes Vesterby.

Lever op til kravene

Vognmand Kenny Thygesen fra Terndrup Taxa og Turistbusser føler også forældrenes kritik er uberettiget.

-  Vores busser opfylder der krav som myndighederne har stillet til dem, og det har vi efterlevet, siger vognmanden til TV MIDTVEST.

Udtalelserne kan dog ikke genskabe den fulde tillid hos forældrene, som stadig er skeptiske i forhold til skolebuskørslen.

- Den er måske ikke helt berettiget. Men, det er ældre busser der kører rundt med vores børn, så der kan opstå problemer, siger Anne-Dorthe Markvart Pedersen.

På trods af utrygheden står hendes børn dog på bussen, når skolen starter efter ferien på mandag.