Bulder og brag over landsdelen

Masser af lyn over det midt- og vestjyske - elektrikerne fik travlt, men der er ikke meldt om alvorlige skader.(arkivfoto).

Det buldrede og bragede kraftigt over store dele af Midt- og Vestjylland natten til tirsdag.

Der findes ingen regionale opgørelser over antallet af lyn, men DMI har på landsplan registreret 8.551 lyn i perioden fra midnat til tirsdag morgen klokken ni - og vejrkortene afslører, at mange af dem slog til over det midt- og vestjyske.

Uvejret kom ind fra Nordsøen og ramte land syd for Ringkøbing Fjord, og der var specielt mange lyn i området omkring Herning, Ikast og Karup.

Tordenvejret var ledsaget af kraftig regn, og ved Blåhøj Kirkeby registrerede meteorologerne 19,7 millimeter regn. Mest regn kom der i Helgenæs på Djursland med 28,7 millimeter.

Det store antal lyn betød heldigvis ingen store skader. Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der to steder er registreret lynnedslag i eltavler, ligesom et væltet træ generede trafikken på Sejsvej i Silkeborg.

Til gengæld har mange elektrikere haft en travl dag med at udbedre mindre skader hos mange husejere.

- De første opkald kom allerede før, jeg kom på arbejde. Og så er de ellers bare kommet i en lind strøm. Det var blandt andet om porte, der ikke kunne åbne, brandalarmer og tyverisikringer, fortæller elinstallatør Bo Knudsen fra TeknikGruppen Knud Knudsen A/S i Ikast.

Eksternt link: Se på DMIs kort, hvor lynene ramte

 

01:31 Luk video