Budskab til biskop: Bland dig udenom

Biskop Karsten Nissen bør ikke kommentere Venstres forslag om at spare 2,5 milliarder kroner på udlandsbistanden. Det mener Esben Lunde Larsen (V).

Venstres folketingsmedlem Esben Lunde Larsen mener, at biskop Karsten Nissen går gruelig galt i byen, når han i dag kritiserer Venstre forslag om at spare 2,5 milliarder kroner på ulandsbistanden i parties finanslovsudspil.

- Karsten Nissen blander sig i noget, som han ikke skal blande sig i. Når han som biskop taler på vejene af Viborg Stift, så går det galt i en sag som den her, siger Esben Lunde Larsen (V) og fortsætter:

- Han er ikke valgt til at tale om politiske sager. Han er valgt til at forkynde evangeliet.

Forkert vej at gå

Biskop Karsten Nissen fra Viborg Stift mener, at Venstres forslag om en milliardbesparelse på ulandsområdet er en helt forkert vej at gå.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi i vores del af verden bærer vores ansvar for de fattige mennesker i Afrika og andre steder, siger Karsten Nissen og fortsætter:

- Politikerne beder om tilkendegivelser fra offentligheden omkring deres tanker og ideer. Det har altid kendetegnet dansk demokrati, at det var noget, som man tog del i.

I orden at udtale sig som biskop

Karsten Nissen fortæller, at han både udtaler sig som privatperson og biskop. Og han mener ikke, at det er et problem, at han også melder sig på banen som biskop.

- For mig at se ligger det her inden for den etiske dimension, der er i vores arbejde og i den forståelse, som jeg har af kristendommen, siger Karsten Nissen.

Udover Karsten Nissen kritiserer biskopperne i Aarhus og Roskilde også forslaget i Berlingske Tidende i dag.

Hør Esben Lunde Larsens reaktion på biskop Karsten Nissens udtalelser her:

01:40 Luk video