Budgettet skrider i Thisted

I Thisted Kommune er budgettet skredet med 17 mio. kroner.

Thisted_Kommune_ext_1_0.jpg

Budgettet er skredet med 17 mio. kr. i Thisted Kommune, og det risikerer at udløse en ekstra sparerunde efter sommerferien.

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) ser alvorligt på overskridelserne og advarer i Thisted Dagblad om, at overskridelserne kan få alvorlige følger for kommunens økonomi fremover, hvis der ikke kommer styr på økonomien i de enkelte udvalg.

- Jeg ser alvorligt på det. Men jeg er også bekymret over det, for jeg har set den tendens, at vi i hvert fald har brugt det budget, der har været det seneste år. Det vil sige, at der ingen nemme løsninger er for at få budgetterne til at holde, siger Lene Kjelgaard Jensen til TV MIDTVEST.

Ifølge Thisted Dagblad er der er brugt 7,7 mio. kr. for meget på skole og uddannelse, 6,3 mio. kr. på sundhed, sygehusbetalinger og genoptræning, 5,6 mio. kr. på pleje og omsorg for ældre og endeligt 4,7 mio. kr. for meget på arbejdsmarkeds- og overførselsudgifter.

Selvom der er brugt godt 9 mio. kr. mindre på fællesudgifter og administration, er kommunekassen smækket i resten af året for tillægsbevillinger til udvalgene.

- Det kan få den betydning, at vi skal til at bremse op yderligere og tage nogle beslutninger, som reducerer serviceniveauet for vores borgere. Foreløbig skal de enkelte fagudvalg se deres budgetter igennem og se hvordan resten af året går, og om det er nødvendigt, vi tager nogle ekstraordinære beslutninger, siger Lene Kjelgaard Jensen.