Budgettet på plads i Herning Kommune

Kun Socialdemokraterne står uden for budgetforliget for 2017 i Herning Kommune.

herning_kommune5.jpg

27 ud af 31 medlemmer af Herning Byråd stemte torsdag for budgetforliget for Herning Kommunes økonomi i år 2017. Kun Socialdemokraterne valgte ikke at være en del af forliget. 

- Jeg er meget tilfreds med, at det igen i år er lykkedes at nå til enighed med en meget bred kreds om kommunens budget for næste år. Det sender et vigtigt signal om stabilitet. Kommunens økonomi er grundlæggende sund og robust, men en stram styring af udgifterne er fortsat nødvendig, siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning i en pressemeddelelse fra Herning Kommune.

Forliget afsætter blandt andet 14 mio. til en udvidelse af rehabiliteringscentret i Herning, 25 mio. til flere halbyggerier i kommunen samt 15 mio. til at støtte konkrete projekter, som skal give de bedst mulige rammer for vækst og udvikling i de lokale virksomheder, lyder det i pressemeddelelsen.

- Et af de projekter, vi har kig på, er CFU, Center for Forskning og Uddannelse, som skal bygges i tilknytning til det nye supersygehus i Gødstrup. Centret skal skabe endnu mere interessante job i tilknytning til det kommende sygehus og sikre, at der også bliver forskning i høj kvalitet, siger Lars Krarup.