Ny stævning af udlejer: Buddy Holly-ejer kræver millionerstatning efter oversvømmelse

Hvem har ansvaret, når vand trænger ind i en bygning. Lejer eller udlejer? Det spørgsmål vil Jan Nonboe have landsretten til at besvare.

Diskotek Buddy Holly efter oversvømmelsen
Diskotek Buddy Holly efter oversvømmelsen
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

For tre år siden gik det galt. På få timer blev det diskotek Jan Nonboe netop havde bygget i et lejet lokalet forvandlet til et badekar. En dør kunne ikke modstå vandet fra Storåen, der gik over sine breder. 

Det betød at Diskotek Buddy Holly lå under vand, ejer Jan Nonboes økonomi i ruiner. Hverken udlejer, håndværker eller stormflodsråd ville hjælpe lejeren, derfor stævnede han dem.

I sidste uge kom dommen i byretten, alle stævnede blev frikendt. Efter dommen var Jan Nonboe i knæ, mentalt som økonomisk. I dag har piben fået en anden lyd. 

- Vi regner med at anke. Det er den retning, vi kigger nu. Jeg må erkende, at jeg ikke kan få ro i mit sind inden, ellers vil den afgørelse plage mig resten af livet. Jeg kan ikke forstå, at det er sådan, det skal være, siger Jan Nonboe til Dagbladet Holstebro/Struer. 

- Jeg kan ikke sove om natten ellers. Det er horribelt. Om så jeg kun fik én ud af de fire-fem millioner kroner, jeg søger i erstating, så ville det være det værd, fordi det ville betyde, at jeg fik ret. Alternativet har efter min mening krænket al sund fornuft, lydet det fra Jan Nonboe til Dagbladet. 

Han fortæller til avisen, at han ser det som 90-95 procent sikkert, at han anker. Han har frem til 19.marts inden han skal indgive anken. En anke der vil betyde endnu en udgift i sagskomkostninger på cirka 400.000 kroner. 

2:15
Jan Nonboe fik i 2015 ødelagt sit diskotek efter oversvømmelse og havde lagt sag an mod en tømrer, et udlejningsselskab og Stormrådet, men tabte det hele.