BSV vinder første kamp i CL-gruppespil

Bjerringbro-Silkeborg vandt dramatisk étmålssejr over Kadetten Schaffhausen i Schweiz.

Arkivfoto
Arkivfoto

Den forsvarende danske håndboldmester Bjerringbro-Silkeborg (BSV) indledte torsdag gruppespillet i Champions League på udebane mod schweiziske Kadetten Schaffhausen med en vigtig sejr.

Danskerne vandt 25-24 efter en stærk anden halvleg, som sluttede dramatisk og med BSV i overhængende fare for at smide det hele over bord i de sidste minutter.

Kampen var på forhånd betegnet som en nøglekamp, da de to hold på papiret er regnet som de to svageste i den otte hold store gruppe, hvorfra seks går videre.

BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen havde derfor i sin optakt udtrykt håb om at kunne hive et godt resultat med fra Schweiz, men det startede skidt for de danske gæster, som hurtigt kom bagud 1-4.

Det skyldtes ikke mindst godt spil af Nikola Marinovic i Schaffhausen-målet og en hurtig dansk udvisning.

Et godt dansk comeback til 4-4 blev efterfulgt af fejl på stribe - blandt andre af den tårnhøje skytte Nikolaj Markussen - og Schaffhausen kom igen foran med tre mål.

Derefter fulgte en periode med to mand i undertal for BSV, så det var acceptabelt, at gæsterne fra Danmark kunne gå til pausen bagud 10-12.

I anden halvleg fik Nikolaj Markussen hurtigt revancheret sig, og han hamrede BSV på 12-12 og siden 13-13, før BSV kom foran - for første gang i kampen - med 17-16.

Den unge højrefløj Johan Hansen, som også brillerede inden pausen, satte trumf på, og pludselig var BSV foran 23-18.

Kadetten kæmpede dog hårdt, og kom på 22-24, før BSV fik to mand smidt ud med kort tids mellemrum med godt fire minutter tilbage af kampen. Sejren var pludselig i fare.

BSV kom dog mirakuløst på 25-23 og holdt den stilling, til de blev fuldtallige to minutter før tid. Et minuts penge senere fik endnu en dansk udvisning nerverne til at hoppe igen, men schweizerne producerede først en reducering i sidste sekund.

På forhånd er det forventet, at Kiel, Flensburg-Handewitt, Barcelona, Paris Saint-Germain og Veszprem besætter fem af de seks pladser, der giver videre deltagelse fra gruppen.

I så fald må BSV slås med netop Schaffhausen og polske Wisla Plock om den sidste billet.