Danmark møder Saudi-Arabien BSV-spiller kan regne med VM-spilletid i aften

BSVs lange bagspiller Nikolaj Markussen kan regne med spilletid mandag aften i VM-opgøret mod Saudi-Arabien.

Danmarks bagkæde kommer til at rage i vejret under kampen VM-kampen mod Saudi-Arabien i Jyske Bank Boxen i Herning mandag aften. Den 2,11 meter høje Nikolaj Markussen ventes at få spilletid.
Danmarks bagkæde kommer til at rage i vejret under kampen VM-kampen mod Saudi-Arabien i Jyske Bank Boxen i Herning mandag aften. Den 2,11 meter høje Nikolaj Markussen ventes at få spilletid.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Spillere, der hidtil har stået i anden række, kan se frem til masser af rampelys, når det danske håndboldlandshold møder Saudi-Arabien ved VM mandag aften.

Landstræner Nikolaj Jacobsen varsler, at reserverne vil få mulighed for at vise deres værd i opgøret, der er den første af to kampe på to dage.

- Jeg har fokus på at få brugt rigtig mange spillere og især nogle af dem, der ikke har spillet så meget endnu, siger Nikolaj Jacobsen.

- Morten Olsen vil jeg gerne give mere spilletid, og det samme gælder Nikolaj Markussen.

10:21
 
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

- Samtidig er det klart, at de spillere, der indtil nu har båret vores angrebsspil, Rasmus Lauge og Mikkel Hansen, nok ikke skal spille fuld tid, lyder det fra landstræneren.

Der er flere grunde til beslutningen om ændre lidt på holdet og prøve andre spillere af.

Dels må Danmark undvære en skadet Casper U. Mortensen og måske også Nikolaj Øris. Dels venter der en ny kamp mod Østrig blot et døgn efter mødet med saudiaraberne.

Derudover lægger Nikolaj Jacobsen ikke skjul på, at han forventer, at Saudi-Arabien ryger ud efter indledende runde.

2:23
To dage efter årets store sportsshow knokler medarbejdere for at få Boxen klar til VM i håndbold.

Det betyder, at et eventuelt dansk pointtab ikke vil få betydning for antallet af point, Danmark tager med videre til mellemrunden.

Selv om han ikke stiller i sin idealformation forlanger landstræneren dog fuld indsats i Boxen.

- Jeg vil se en god indstilling til tingene, og vi skal vise alle de fantastiske mennesker, der kommer og bakker os op, at det danske landshold igen vil fremad på banen.

- Så kan det godt være, at det bliver en lille smule mere urytmisk, fordi vi kommer til at stille i nogle andre opstillinger end hidtil, siger Nikolaj Jacobsen.

Kampen mellem Danmark og Saudi-Arabien begynder 20.15.
    
/ritzau/