Håndbold: BSV med VM-guldvindere slår Ringsted

BSV og Skjern havde VM-profiler med i fredagens sejre over henholdsvis Ringsted og Lemvig i Håndbold Ligaen.

BSV tog imod TMS Ringsted og leverede på hjemmebanen varen med en sikker sejr på 32-26.

Der er ikke særlig langt fra Herning til Silkeborg.

Mentalt må det dog have været lidt af en tur for de danske landsholdsspillere i herrehåndbold hos Bjerringbro-Silkeborg (BSV), som fredag løb på banen i Håndbold Ligaen i Jysk Arena i Silkeborg.

Fredag blev den hjemlige liga således genoptaget mindre end en uge efter den danske VM-triumf i Boxen i Herning.

Efter en januar med VM-slutrunde og dansk håndboldjubel på alles læber, skulle fokus igen rettes ind på Håndbold Ligaen, der har holdt pause siden 22. december.

Dermed nåede BSV op på 25 point på tredjepladsen ligesom TTH Holstebro, som hjemme besejrede Mors-Thy Håndbold 25-21. BSV og TTH har dog spillet en kamp mere end konkurrenterne i toppen.

Ringsted ligger stadig næstsidst med blot ni point og 13 nederlag i sæsonen indtil nu.

Hos de danske VM-guldvindere var BSV den danske ligaklub med flest spillere i truppen, og både fløjen Johan Hansen samt bagspillerne Nikolaj Øris og Nikolaj Markussen var med mod Ringsted.

Johan Hansen erstattede skadede Hans Lindberg efter Danmarks første VM-kamp mod Chile, og han fik dermed slutrundedebut, men i finalen mod Norge var Lindberg tilbage i den danske trup.

Johan Hansen forstod dog at udnytte energien fra landsholdsoplevelsen, og han leverede otte mål mod Ringsted og blev dermed BSV-topscorer.

Nikolaj Markussen fulgte efter med seks fuldtræffere, mens Nikolaj Øris blev noteret for to mål i sejren.

BSV var foran 21-12, og det var reelt blot et spørgsmål om sejrens størrelse.

Ringsted fik barberet BSV's føring på ti mål til en femmålsføring i løbet af anden halvleg, men endte altså med at tabe kampen med seks mål.

I Lemvig var der vestjysk møde, da Skjern Håndbold kiggede forbi med landsholdsassistent Henrik Kronborg samt de norske VM-sølvvindere Eivind Tangen og Bjarte Myrhol.

Lemvig-Thyborøn kunne intet stille op, og Skjern løb hjemmeholdet over ende og vandt opgøret 36-25 efter 18-11-føring ved pausen.

Dermed nåede Skjern op på 22 point lige efter Skanderborg, der ligger på sjettepladsen.

36-årige Myrhol, der efter VM-finalen blev udtaget til slutrundens All-Star-hold, leverede fem scoringer, mens Tangen nøjedes med to mål i sejren.