BSV går på ferie med sikker udesejr over KIF

Bjerringbro-Silkeborg var i fuld kontrol hele kampen og sejrede komfortabelt ude mod KIF Kolding København.

BSVs Nikolaj Markussen til dagens kamp.

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) holder sig til i toppen af herrernes bedste håndboldrække, 888 Ligaen.

På sidste spilledag inden vinterpausen sejrede BSV med 34-28 ude over KIF Kolding København.

Dermed kom holdet op på 22 point for 17 kampe på tredjepladsen, mens KIF bliver på 15 point og fastholder det yderste slutspilsmandat, ottendepladsen.

Det blev en ensidig affære, hvor BSV hele tiden var i kontrol og sikkert kørte sejren hjem.

Første halvleg kom til at forme sig på BSV's præmisser, og udeholdet var hele tiden et skridt foran på de fleste parametre, ikke mindst måltavlen.

Den tårnhøje skytte Nikolaj Markussen havde KIF svært ved at dæmme op for, og som så mange gange før var sloveneren Sebastian Skube godt spillende som playmaker.

Derudover overstrålede BSV-keeper Søren Rasmussen sine kolleger i den anden ende, selv om han i første halvleg tabte samtlige seks dueller, når Bo Spellerberg kastede straffekast.

KIF's målmænd fik stort set ikke fat i noget som helst, og derfor kunne BSV hurtigt bringe sig foran med både fire og fem mål.

Hjemmeholdet trak hele fem BSV-udvisninger i første halvleg og holdt sig på den måde nogenlunde inde i kampen, men det kunne ikke ændre ved, at BSV gik til pause med en føring på 17-12.

Det hjalp ikke på KIF's chance, at holdet indledte anden halvleg med mere end fem minutter uden i scoring. I den periode bragte BSV sig foran 20-12, og så var kampen reelt afgjort.

KIF kom bedre med i slutningen af kampen, men spænding om udfaldet kom der dog aldrig.

Hjemmeholdet måtte i kampens sidste del undvære Magnus Landin, der udgik med en skade. Fløjspilleren er udtaget til EM for Danmark, men skadens omfang er uvist.

Skjern vandt samtidig med 31-30 hjemme over Skanderborg og kan holde vinterferie på førstepladsen med 29 point. GOG ligger nummer to med 28 point.

HC Midtjylland tabte hjemme med 17-27 til TTH Holstebro, mens Ribe-Esbjerg på hjemmebane slog Ribe-Esbjerg med 29-25.