BSV basker overraskelse og er klar til DM-semifinalerne

Bjerringbro-Silkeborg vandt overbevisende mod Ribe-Esbjerg og er klar til semifinalerne i håndboldslutspil.

BSV

Håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg (BSV) er klar til semifinalerne i herrernes DM-slutspil.

Det blev en kendsgerning, da den forsvarende mester tirsdag aften vandt 28-22 hjemme over slutspillets overraskelse Ribe-Esbjerg.

BSV har nu otte point efter fem i kampe i slutspillet, og tilsat andenpladsen i grundspillet, der gør holdet bedst i tilfælde af pointlighed, er holdet sikker på en plads blandt de sidste fire i slutspillet.

Ribe-Esbjerg har på andenpladsen syv point i gruppe 2 med én kamp tilbage at spille. TTH Holstebro ligger nummer tre med fire point og mangler at afvikle to kampe.

BSV indledte slutspillet med to nederlag, men tog tirsdag sin tredje sejr på stribe.

Favoritten havde styr på opgøret fra start til slut og satte tingene på plads i starten af anden halvleg. Hjemmeholdet var bedst spillende i første halvleg dog uden at kunne hægte udeholdet af.

BSV oparbejdede flere gange et forspring på tre mål, men da spillerne gik til pause lød føringen på knebne 13-12. Det var ikke mindst, fordi veteranen Søren Haagen endnu en gang i slutspillet hev flere flotte redninger frem i Ribe-Esbjergs mål.

Fløjen Kristian Klitgaard var bedst til at overliste Haagen med fire mål i de første 30 minutter. Efter pausen satte BSV yderligere fart på spillet og fik endelig sat modstanderen på plads.

Fra stillingen 18-16 udbyggede BSV føringen til 24-16 på seks gyldne minutter, og så var spændingen punkteret.

Særligt Nikolaj Øris Nielsen var veloplagt fra begyndelsen af anden halvleg, og han endte med at score syv gange som kampens topscorer.

BSV kørte sejren sikkert hjem i slutfasen og kan nu forberede sig på semifinalerne. Ribe-Esbjerg skal derimod kæmpe med TTH Holstebro om den anden semifinaleplads i gruppen.