BSV åbner DM-slutspil med vital sejr over Skjern

Bjerringbro-Silkeborg indledte herrernes håndboldslutspil med en hjemmesejr over Skjern i en tæt kamp.

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) fik fredag aften et godt afsæt i herrernes håndboldslutspil. På hjemmebane åbnede BSV gruppe 1 med en sejr på 25-24 over Skjern Håndbold.

De to hold regnes begge som varme medaljebejlere, men BSV risikerede at blive hægtet en anelse af allerede i første kamp.

På grund af femtepladsen i grundspillet fik holdet ingen point med til slutspillet, mens Skjern og Team Tvis Holstebro fik henholdsvis et og to med til gruppe 1.

Men med sejren har BSV nu lagt sig på den ene af de to pladser, der giver adgang til semifinalerne. BSV har nu to point ligesom Tvis, mens Skjern har et, og Sønderjyske har nul.

Fredag måtte hjemmeholdet igennem en nervepirrende omgang, inden sejren var sikret.

Kampen bølgede frem og tilbage med føringer til begge hold, og udeholdet gik til pausen foran med 12-11.

Først seks minutter før tid oplevede et af holdene at føre med tre mål. Det blev BSV, der bragte sig i vinderposition med føringen på 23-20.

BSV var dog på bolden i de døende sekunder og kunne køre den knebne sejr hjem.

Gruppens øvrige hold, Tvis og Sønderjyske, tørner sammen lørdag.

I fredagens playoffkamp om en plads i den bedste række i næste sæson vandt Odder på hjemmebane med 29-25 over HC Midtjylland.

Midtjyderne førte 12-11 ved pausen, men Odder, som spillede i den næstbedste række i denne sæson, kom godt tilbage i anden halvleg.

Nu venter en returkamp, hvor Midtjylland skal vinde med mindst fem mål for at sikre sig en ny sæson i den bedste række.