Brugshundekamp i Herning

Danmarks største konkurrence for brugshunde blev afholdt i Herning i weekenden.

190715brugshund2.jpg

I weekenden var der for 32. gang Dogsport Cup - Herning Open. Det er Schæferhundeklubben kreds 14, der arrangerer konkurrencen i lydighedsøvelser vekslende med forsvarsarbejde.

De kæmpende brugshundefolk kom fra hele Danmark, og i år stillede knap 40 hold op til kamp. Hvert hold består af 2 hunde med fører (1 hund og fører i lydighed og 1 hund og fører i forsvarsarbejde), hvor det så gælder for holdet samlet at opnå flest point.

I lydighedsdelen skal man vise, at hunden kan adlyde kommandoer, mens hunden i forsvarsdelen skal fange og pacificere en mand.

En af deltagerne i Danmarks største brugshunde-turnering var Allan Brettschneider fra Thorning og hans to år gamle schæferhund Huxi. Selv om det ikke gik som forventet i weekenden, er deres mål er at komme til VM.

- Det er min plan, at vi skal kvalificere os til VM næste efterår. Efter i dag ser det måske ikke sådan ud, men det kan godt lade sig gøre, siger Allan Brettschneider.

Konkurrencen er åben for alle hunde, der betegnes "brugshunde". Der er således ikke kun Schæferhunde med, men også Rottweilere, Dobermann, Schnauzere m.v.

I indslaget kan du se, hvordan Allan Brettschneider og Huxi klarede sig i konkurrencen.

2:05
Hele weekenden har landets største brugs-hundeturnering været igang i Herning.