Brugs drukner i pakker: Dårlig forretning og masser af bøvl

Daglibrugsen i Højslev er ved at drukne i pakker efter Black Friday. Men håndteringen af de mange pakker er ikke nogen god forretning for brugsen.

Daglibrugsen Højslev
Foto: Bo Jensen

Det er væltet ind med pakker i Daglibrugsen i Højslev efter forrige fredags Black Friday med masser af tilbud i netbutikkerne. Håndteringen af pakkerne er en underskudsforretning for brugsen.

- Det har været det samme de sidste tre år. Normalt modtager vi 50-60 pakker om dagen, men tirsdag efter Black Friday modtog vi 500, siger Bo Jensen, der er brugsuddeler i Daglibrugsen i Højslev.

I sidste uge optog Bo Jensen en video, for at dokumentere det voldsomme antal pakker, der strømmer ind.
 

- Vi opbevarer pakkerne, hvor vi har plads til dem, men det har vi ikke. Heldigvis er der ved at være tyndet ud i det nu.

0:52
Dagligbrugsen har lagt denne video op på butikkens facebookside. 

Som man kan se er der gevaldige pladsproblemer i butikken, og gevinsten ved at håndtere pakkerne står ikke mål med anstrengelserne

Dårlig forretning

- Vi tjener ingen penge på det, fordi vi havde en forhåbning om, at folk lagde deres indkøb i butikken, når de hentede deres pakker, med det gør de ikke. De bruger os kun som pakkecentral.

Selv om han og kollegaerne bøvler med pakkerne, er der ingen planer om at stoppe med at modtage pakker.

- Vi gør det for at holde liv i butikken, men det nytter ikke noget, når vi ikke tjener noget på det. Det er til kæmpe bøvl for os, og vi kan ikke engang betale en ungarbejders løn for besværet, siger Bo Jensen. 

- Vi lukker ikke ned, for vi er jo bange for, at det vil sende kundestrømmen en anden vej,

Nethandel slår nye rekorder hvert år 

Forskellige opgørelser de senere år har vist at nethandlen bare stiger og stiger. Ifølge magasinet Penge & Privatøkonomi rundede Dibs, der står for den tekniske betalingsløsninger i netbutikkerne, i 2016 to milliarder danske transaktioner siden nethandlen begyndte i 1998. 

Det bemærkelsesværdige er, at den seneste milliard transaktioner på nettet er foretaget af danskerne fra 2013 til 2016.

I Daglibrugsen i Højslev giver julen også masser af pakker, men det er særligt den amerikanske importvare Black Friday, der tester tålmodigheden i butikken.  

- Det bliver selvfølgelig travlt her op til jul, men Black Friday er det værste, for der køber folk jo også deres julegaver. 

Hos Coop erkender kommunikaitonsdirektør, Jens Juul, at butikkernes pakkehåndtering ikke er en god forretning, men siger at kæden har et andet fokus end indtjening på pakkerne.

- Det er ikke en god forretning at have pakkeudlevering. Men vi gør det først og fremmest for at yde en god kundeservice, siger Jens Juul.