Brolukning giver problemer

Der bliver meget langt mellem Thy og Mors, når Vildsundbroen holder nattelukket de kommende uger.

30112_Vildsundbroen.jpg

De kommende uger vil Vildsundbroen være lukket om natten - og det giver store udfordringer for de daglige brugere.

Sygehus Thy-Mors i Thisted har for eksempel flere ansatte, der bor på Mors, og brolukningen betyder, at de nu får væsentligt længere på arbejde om natten. I stedet for at køre direkte over broen til Thisted skal de nu over Sallingsund og derfra til Struer og så op gennem Thyholm og Thy til Thisted.

Sygehusdirektør Michael Storm Klausen fortæller, at det har været nødvendigt at bytte om på en del vagter, ligesom de ansatte har mulighed for at sove på et personalehotel ved sygehuset.

- Det har været et større puslespil, som kommer til at koste os nogle penge. Hvor meget kan jeg ikke sige. Vi har alle en interesse i, at Vildsundbroen fungerer, og vi er sikker på, at de håndterer det, så de bliver færdige så hurtigt som muligt, siger Michael Storm Klausen.

Ekstra ambulance

Ambulancekørslen bliver også påvirket af lukningen. Region Nordjylland har derfor sat en ekstra ambulance ind i beredskabet.

Det er en større renovering, der har gjort det nødvendigt at lukke broen om natten. Lukningen træder i kraft søndag aften, og Vejdirektoratet forventer, at det vil gælde i tre uger.

Interview med sygehusdirektør Michael Storm Klausen:

1:30
Sygehusdirektoer om lukning af Vilsundbroen

 

1:56
En renovering af Vildsundbroen betyder lukning om natten i hverdagene. Det giver udfordringer for brugerne.