Brødrene Laursen har 100 års jubilæum

Karl Erik og Ole Laursen har tilsammen været på samme arbejdsplads i 100 år.

100 års jubilæum. Det kan de to brødre Karl Erik og Ole Laursen skrive på jubilæumskagen i morgen. De to brødre har nemlig arbejdet for Helms TMT  i Herning i henholdsvis 54 år og 46 år.

Storebror Karl Erik Laursen har været ved firmaet siden 1963, hvor han startede som lærling. Siden er CV’et blevet udbygget med en del andre titler som blandt andet montør, værkfører og nu som salgschef. 

- Når man har haft noget arbejde, man kan lide og nogle gode forhold. Det er en væsentlig årsag til, at man bliver ved, siger Karl Erik Laursen.

Lillebror Ole Laursen har siden 1971 været montør ved Helms TMT . Han er også glad for at have været det samme sted i så mange år. 

- Det er mange år, men hvis man er godt tilfreds kan lige så godt blive det samme sted, når der kommer nye udfordringer, siger Ole Laursen.   

Chefen er tilfreds

En, der er meget tilfreds med de to brødre og deres arbejde, er deres chef.

- Det er to, man kan regne med. Det er to, som er hundrede procent dedikerede. Og det er om nogen firmaets DNA, siger Kristian Helms, som er partner i Helms TMT.  

Men på trods af, at de to brødre er en del af firmaets DNA, var det egentlig mere af praktiske årsager, at de to blev en del af firmaet. Deres far var bondemand, og han ville gerne have nogle mekanikere i huset, så han kunne få repareret sine maskiner derhjemme.

Ingen konflikter

Selvom man skulle tro, at der godt kunne have været nogle konflikter mellem de to brødre igennem de over 40 års samarbejde, afviser begge brødre.

- Det er nok Ole, der har været værst, siger Karl Erik Laursen og griner.

Og samarbejdet kommer da også til at forsætte nogle år endnu. Der er nemlig ikke sat dato for pensionen endnu.

- Vi bliver ved, lige indtil vi holder, siger Karl Erik Laursen.

- Det bestemmer helbredet nok, siger Ole Laursen.

De to brødre fejrer jubilæet på fredag på Landsskuet i Herning.