Opdateret: Bliver fremstillet to gange efter vold mod par

Par blev overfaldet på deres bopæl i Ikast. Kvinden blev blandt andet udsat for kvælertag.

Mand i håndjern
Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Ved højlys dag blev et par fra Ikast udsat for vold i deres hjem.

Det skete, da to personer fra Ikast onsdag eftermiddag trængte ind hos parret på Svanevej. Herefter gik gerningsmændene til angreb på de to beboere.

Først fik den 38-årige mandlige beboer 3-4 slag på kroppen og i ansigtet. Herefter blev den jævnaldrende kvinde tildelt 3-5 knytnæveslag. Hun blev også sparket, mens hun lå på gulvet. Desuden tog gerningsmændene kvælertag på hende.

Derefter flygtede de to fra stedet.

Parterne kender alle hinanden i forvejen, og det lykkedes politiet at anholde de to torsdag morgen kl. 5.38 på Færøvej, hvor i hvert fald den ene bor.

Ingen er i livsfare efter overfaldene, og det er endnu uklart, hvad motivet til overfaldene var, oplyser politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

De blev begge fremstillet i grundlovsforhør torsdag. Den ene er sigtet for vold, mens den anden er sigtet for røveri, da en eller flere ukendte objekter er blevet fjernet fra bopælen. Personen, der er sigtet for røveriet blev varetægtsfængslet indtil 17. november, mens den anden blev løsladt. 

Opdateret: 

Gerningsmanden, der blev løsladt, tog torsdag formiddag ud på parrets adresse igen for at true parret mod at vidne. Derfor blev han anholdt og sigtet for vidnetrusler, og blev fredag middag fremstillet i grundlovshor ved Retten i Herning. 
 

Han er nu varetægtsfængslet i fire uger, ligesom hans medgerningsmand, der blev varetægtsfængslet torsdag.