Brødrister forårsagede evakuering

Syv lejligheder i en etageejendom i Viborg blev evakueret, da en brødrister antændte

brodrister.jpg

Ild i brødristeren på billedet ovenfor var i nat tæt på at koste menneskeliv. Den stod i en genbrugsbutik i stuetagen på en beboelsesejendom på St. Sct. Peder Stræde i Viborg. Brødristeren var ikke blevet slukket for natten, og derfor brød den i brand omkring midnat. Ilden var tæt på at brede sig til lejligheden lige over genbrugsbutikken, hvor en 30-årig kvinde lå og sov. Men heldigvis nåede en nabo at vække hende - ifølge brandvæsnet, var det i sidste øjeblik.

- Det kunne have gået grueligt galt, hvis ikke hun var blevet vækket af sin nabo. Det var et spørgsmål om 10-20 minutter, før det kunne være endt med en dødelig røgforgiftning, siger Jesper Hesselberg, der er brandinspektør ved Viborg Brandvæsen.

Alle syv lejligheder i ejendommen blev evakueret på grund af den kraftige røg. Og kvinden i lejligheden over butikken måtte sammen med sin nabo til tjek på sygehuset. Kvinden kan endnu ikke vende tilbage til sin lejlighed, som blandt andet skal have skiftet gulvet. De yderligere seks lejligheder slipper dog med mindre røg og sodskader.

Ifølge Jesper Hesselberg fra Viborg Brandvæsen er det begrænset, hvor meget der er til at redde fra genbrugsbutikken, hvor branden startede. Hør en kort redegørelse fra Jesper Hesselberg herunder:

 

 

0:57