Britt Bager om Facebook-afhængighed: Det er dybt bekymrende

TV MIDTVEST kigger nærmere på vores fællesafhængighed af Facebook som nyhedsfeed. Venstres medieordfører kalder tiltaget spændende.

0:56
Britt Bager vurderer her, hvor magtfuld Facebook er blevet.
Foto: TV 2

I dag får flere og flere danskere deres nyheder direkte fra deres Facebook-feed, og det ser TV MIDTVEST nærmere på i et nyt eksperiment, hvor vi ikke laver et eneste opslag på det sociale medie i 14 dage.

Venstres medieordfører Britt Bager ser frem til at følge eksperimentet.

- Jeg synes, det er et spændende eksperiment. Det bliver sjovt at se, hvad lille TV MIDTVEST kan udrette ved det her. Og sjovt at se, om de fire testpersoners medievaner ændrer sig, og hvor afhængig man egentligt er blevet af Facebook og sociale medier generelt, fortæller hun.

Ifølge Reuters News Initiative får 53 procent af danskerne ugentligt deres nyheder fra Facebook, mens 10 procent har det sociale medie som deres primære nyhedskilde. Og på Facebook er det Facebook, der bestemmer, også over hvilke opslag danskerne ser i deres feed. Det bekymrer ordføreren.

- Ud fra en politisk betragtning, synes jeg, at det er dybt bekymrende, at folk er afhængige af, at deres nyheder bliver serveret i et Facebook-feed, for Facebook kan jo stort set bestemme, hvad det er, du ser, og hvad det er for nogle holdninger, som du får, i og med at de kan ensrette nyhedsstrømmen. Og det synes jeg er ekstremt farligt, forklarer Britt Bager og tilføjer:

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi opsøger nyheder udenfor Facebook og ikke bliver afhængige af det, som er i vores feed.

0:18
Kan Britt Bager selv undvære Facebook i to uger?