Brinteventyr i Herning: Kæmpeordre og ny fabrik

Det går rigtig godt for Nel Hydrogen i Lind ved Herning. Kæmpeordre baner vejen for flere ansatte og ny fabrik.

nel_hydrogen.jpg
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Det går rigtig godt for Nel Hydrogen i Lind ved Herning.

Virksomheden, der producerer brinttankstationer, har netop solgt en kæmpeordre på 100 millioner kroner til USA.

Derfor skal der flere folk og mere plads til for at følge med den stigende efterspørgsel.

- Det er den største eksportordre ud af Europa på brintstationer nogensinde, så det forklarer lidt om hvor stort, nødvendigt og vigtigt det har været for os, siger Jacob Krogsgaard, direktør i Nel Hydrogen.

Herning-virksomheden producerer brint-tankstationer til hele verden. 

1:52
Nel Hydrogen, der laver tankstationer til brintbiler, får 9 millioner i støtte fra EU-pulje til videreudviking af energiteknologi.

- Vi er dårligt færdige med de her stationer til det europæiske marked, før vi er startet op på USA og Californien, fortæller Per Kristiansen, der for nyligt blev ansat i virksomheden.

På vej med ny fabrik

Nel hydrogen har lige nu 65 ansatte. Og medarbejderstaben bliver hele tiden større. For at følge med den stigende efterspørgsel er Nel Hydrogen ved at bygge en ny fabrik.

Brint-eventyret blev startet af fire venner der sammen stiftede H2 Logic. 

0:31
Energi-, Forsynings- og Klimaministeren kunne i dag offentliggøre, hvilke virksomheder, der ska' ha' penge til udvikling af ny energiteknologi.

I 2015 fusionerede de så med norske NEL-Hydrogen. Og siden da er interessen for brintbiler og dermed brint-tankstationer kun gået én vej.

- Da vi startede med brint i 2003, var der ingen, der ville snakke om det, og i dag der snakker alle de store bilproducenter, olieselskaber og energiselskaber, der alle har set skriften på væggen, lyder det fra direktøren, Jacon Krogsgaard. 

NEL-Hydrogen regner med at den nye fabrik er klar til produktion allerede til sommer.  

9:20
En af verdens førende producenter af brinttankstationer ligger i Herning. Nel Hydrogens tankstationer står i dag både i Danmark og i store dele af Nordeuropa.
2:20