Brian blev bidt af en ræv, imens han sov

En campingferie udviklede sig noget anderledes end forventet, da Brian Østergaard blev overfaldet af en ræv, imens han sov.

Brian Østergaard blev både bidt i hovedet og armen, da ræven angreb ham i weekenden.
Brian Østergaard blev både bidt i hovedet og armen, da ræven angreb ham i weekenden.
Foto: Michael Aarup, TV MIDTVEST

Hvad der skulle have været en fredelig campingtur udviklede sig i weekenden til en voldsom oplevelse for en familie fra Borbjerg. En ubuden ræv angreb den sovende far i familien. Med voldsomme bidemærker til følge.

- Jeg mærker, at der er et eller andet, der træder på mig, og jeg tror, det er min søn, der kommer ind til mig. Lige pludselig kan jeg bare mærke, at der er et eller andet, der bider mig i baghovedet hurtigt to gange, siger Brian Østergaard fra Borbjerg ved Holstebro.

Familien overnattede i en camplette på en campingplads ved Esbjerg. Og selvom både Brian Østergaards kone og søn lå og sov lige ved siden af, angreb ræven alligevel. Kampen var så voldsom, at hele familien vågnede af det. Og så blev ræven smidt ud af teltet.

- Jeg får fat i den, og jeg råber til min kone, at hun skal åbne forteltet, så jeg kan få den smidt ud, for jeg kan mærke, hvordan blodet render ned ad nakken på mig, siger Brian Østergaard.

- Jeg ser tydeligt det er en ræv, og man kan lugte det. Den har tisset udover det hele af angst, siger Brian Østergaards kone, Tina Østergaard.
- Jeg ser tydeligt det er en ræv, og man kan lugte det. Den har tisset udover det hele af angst, siger Brian Østergaards kone, Tina Østergaard.
Foto: Trine Jensen, TV MIDTVEST

- Først tror vi, det er en hare, men den kan jo ikke bide sådan. Og så får vi tændt lyset og ser, at det er en ræv. Og da vi kaster den ud, lander den ved lyset fra en lygtepæl, så man tydeligt kan se, at den så helt skræmt ud, og den piskede bare hen ad grusvejen, siger Brian kone, Tina Østergaard.

Og at det var en ræv som bed, det er både Brian Østergaard og hans kone helt sikre på.

- Jeg bliver sikker på, det er en ræv, da jeg slipper den, for jeg ser, den bider efter mig med tænderne, så jeg ser hovedet på den, siger Brian Østergaard.

Onsdag skød en jæger den ræv, som  formentlig står bag de to episoder.
Onsdag skød en jæger den ræv, som  formentlig står bag de to episoder.
Foto: Esbjerg Campingplads

Ræv bed også dreng 

Brian Østergaard er ikke den eneste, som ræven har haft tænderne i. Dagen før, altså natten til lørdag, ringede en far til campingpladsens vagttelefon, fordi hans 11-årig søn var blevet bidt af et dyr, og de skal på skadestuen.

På campingpladsen i Esbjerg havde campingejer Lars Bendixen i omkring fjorten dage observeret en ræv i området. 

- Jeg kontakter en jæger, som anbefaler mig at sætte en fælde op, og det gør vi så. Vi siger til vores gæster, at de skal tage deres skraldespande ind, men ellers opfører sig normalt, for det her er jo ikke noget, der sker normalt, siger Lars Bendixen, ejer, Esbjerg Campingplads.

0:22
Hør campingpladsejer Lars Bendixen fortælle om oplevelserne med den uønskede ræv.

Fælden virkede ikke, men onsdag lykkedes det en jæger at skyde en ræv - det er med al sandsynlighed den bidelystne ræv, som besøgte familien Østergaard i Campletten.

- Den kommer gående fire meter fra min bil med en pose boller, og jeg lader den gå lidt, og så giver jeg den en kugle, siger Anders Petersen, jæger.

Lige nu er ræven på vej til København, hvor den skal undersøges for skab, som er en smittende mide i huden. Skab smitter dog ikke mennesker. Alligevel har Brian Østergaard været en tur forbi skadestuen.

I følge naturstyrelsen vil det være højst usædvanligt, hvis det viser sig at være en ræv der overfaldt Brian Østergaard. Ræve er normalt meget sky og holder sig fra menneskelugt - med mindre den var syg, eller er blevet fodret af campingpladsen gæster.

3:00
På en campingplads blev en mand fra Borbjerg bidt i hovedet af en ræv.