Brexit kan koste uldjyderne dyrt

Det britiske nej til at blive i EU kan komme til at koste meget dyrt i den danske modebranche, skriver Finans.

DK Company

Netop Storbritannien er de seneste år blevet et vækstmarked for dansk tøj, og eksporten dertil voksede med hele 25 pct. i fjor. Nu forudser modebranchen derfor, at Brexit-afstemningen i juni - og det efterfølgende dyk i kursen på britiske pund - allerede nu vil komme til at præge de danske handelstal markant.
    
I første omgang påvirker valutakursen os, men vi er også noget usikre på, hvordan salget vil udvikle sig de kommende måneder, når vi skal afsætte de nye kollektioner, siger adm. direktør Jens Poulsen i virksomheden DK Company.
    
Den samlede danske tøjeksport voksede i 2015 med 7 pct. og nåede 27 mia. kr. - især trukket af stor vækst til Tyskland og netop Storbritannien, som med 1,7 mia. kr. rykkede frem som det femtestørste eksportland for den danske tøjbranche.
    
Den udvikling ser ikke ud til at kunne fortsætte, konkluderer også revisions- og rådgivningsvirksomheden Deloitte, som netop har lavet en større analyse af den danske modebranche.
    
Den danske tøjbranche samles de kommende dage til den halvårlige modeuge i København med fagmesser, modeshows og besøg af indkøbere fra en lang række lande.