Bredsdorff med humoristisk invitation: - Jeg er klar med en plads på holdkortet

Straffekast afgjorde DM-finalen, mener BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen, der samtidig har en ledig plads på sit hold, hvis han kan finde en med et helt særligt talent.

1:11
Du kan høre Peter Bredsdorff-Larsens humoristiske invitation i klippet her.
Foto: TV MIDTVEST

Der er næsten gået en uge, siden Skjern Håndbold sikrede sig klubbens andet mesterskab med en samlet sejr på et enkelt mål over Bjerringbro-Silkeborg efter to finalekampe.

Og særligt én faktor blev altafgørende for DM-guldets placering ifølge Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner, Peter Bredsdorff-Larsen: Straffekast.

For mens Skjerns Anders Eggert uden det store besvær formåede at score på ni ud af 10 straffekast gik det noget anderledes for BSV, der brændte fire forsøg fra de syv meter i finale to.

Det får nu Peter Bredsdorff-Larsen til at sende en humoristisk efterlysning ud for åben skærm i TV MIDTVESTs håndboldmagasin Overtrådt.

- Hvis der er nogen, der kender én, som både kan skyde og redde straffekast, så er jeg meget klar til at give en plads på vores holdkort, lyder det med et smil fra Peter Bredsdorff-Larsen.

Du kan se klippet med Peter Bredsdorff-Larsens invitation øverst i artiklen og samtidig høre hans vurdering af, hvad der gik galt for BSV i kampen om guldet.

Det tabte mesterskab har mange forklaringer: - Vi var overlegne

Men selvom der var plads til smil i studiet, har Peter Bredsdorff-Larsen gennemanalyseret guldkampene mod Skjern igen og igen.

Forklaringerne på at mesterskabet havnede i det vestjyske i stedet for Silkeborg er mange, mener cheftræneren.

- Alle leder efter årsagen til, hvad der afgjorde det, og jeg kunne komme med 120 eksempler på, hvordan tingene kunne være gået den anden vej. Eksempelvis straffekastene. Det var flot af Anders Eggert at score på så mange, mens vi brænder fire. Vi brændte også tre straffekast i den første. Og så er der det ene måls forskel over to kampe. Der er mange ting. Skjern skal have kæmpe kredit for fighten. Jeg synes også, BSV skal have stor kredit. Der var stor fight og gode comebacks i begge kampe.

Skuffede BSV-spillere efter den tabte DM-finale.
Skuffede BSV-spillere efter den tabte DM-finale.
Foto: Henning Bagger / Rtizau Scanpix

- Rent fagligt er det også interessant, at vi vinder stort over Skjern i seks mod seks-spillet i de to kampe. Kamp to blev også afgjort på, at der var 15 udvisninger og 16 straffekast. Der kommer kampen over på nogle parametre, hvor vi ikke nødvendigvis er stærkest. I seks mod seks var vi Skjern overlegne i de to kampe, men det er ikke kun det, det gælder om. Det gælder også om at spille syv mod seks og seks mod fem, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

GOG-træner bakker Bredsdorff op

GOG-træner, Nicolej Krickau, der også gæstede Overtrådt-panelet, er enig i, at straffekastene spillede en stor rolle for finaleseriens udfald.

- Straffekast var en faktor. Det var så marginalt. Når der er så meget overtal- og undertalsspil og så mange straffekast, så bliver det mega afgørende over sådan to kampe.

- Til Skjerns ros skal det også siges, at de fik fundet de nødvendige nøgler (i finaleserien, red.), lyder det fra Krickau.

Du kan se hele debatten om det danske håndboldmesterskab i magasinet Overtrådt her eller på TV MIDTVEST mandag aften klokken 20.25 og 22.35.