Bredbåndsfond skal sikre yderområderne

Venstre vil i et nyt forslag sikre de teknologiske muligheder i yderområderne gennem en fond, som skal finansiere bedre internetdækning.

mobildaekning2015.jpg

De teknologiske muligheder i Danmark skal være ens, og derfor vil Venstre sætte ind over for de mange steder i landdistrikterne, hvor mobil- og bredbåndsdækningen er utilstrækkelig eller slet ikke til stede.

- Som Danmark udvikler sig, er man mere og mere afhængig af internet og anden teknologi - både når man skal besøge det offentlige, betale regninger eller slet og ret passe sit arbejde eller drive en virksomhed. Derfor må vi ikke koble landdistrikterne teknologisk af, hvis vi ønsker et samlet Danmark, skriver Venstres teleordfører Torsten Schack Pedersen i en pressemeddelelse.

Fond og lavere afgift

Venstre kalder den nuværende situation for uholdbar og foreslår to løsninger på problemet:

*Etablering af en national bredbåndsfond, som virksomheder og husstande i landdistrikterne kan søge midler hos til at oprette en bredbåndsforbindelse de steder, hvor der ikke bliver tilbudt bredbånd på markedsvilkår. Fonden vil indeholde over en kvart milliard kroner.

*Teleselskaberne forpligtes til at stille mobilmaster op i områder med svag dækning mod en lavere afgift på at bruge frekvenserne, som alle telefonselskaber betaler.

Udspil er godt nyt

Dansk Energi repræsenterer de energiselskaber, som udruller fibernet i hovedparten af landet. Selskabet roser forslaget og glæder sig over, at private og virksomheder får en tiltrængt håndsrækning.

- Selv om vi er nået meget langt i vores udrulning, så mærker energiselskaberne tydeligt, at det er svært at få økonomi i at få ordentligt bredbånd helt ud i udkantsområderne. Dagens udspil er godt nyt. For vil vi høste de fordele for produktivitet og bosætning i yderområderne, som tidssvarende bredbånd giver, så skal der tiltag som en bredbåndsfond på bordet, siger administrerende direktør i Dansk Energi Lars Aagaard.