Bredbåndsforbindelsen er for dårlig i sommerhusene

Landets sommerhuse hakker slemt i bredbåndsforbindelsen i forhold til helårshusene.

Betyder bredbåndsforbindelsen noget for dig, når du har ferie, så er det ikke sikkert, du skal holde ferien i sommerhus. Forbindelsen er nemlig langt dårligere ude i sommerhusene set i forhold til helårshusene.

I region Midtjylland er det kun godt halvdelen af sommerhusene, der har en moderat hurtig kabelforbindelse på 30/5 megabit/sekundet. Kigger man på helårshuse, så er det hele 93 procent, som har det.

Det viser et udtræk fra Energistyrelsens bredbåndsportal, Tjekditnet.dk,  som er foretaget af brancheforeningen Dansk Energi.

- Også i sommerhuset er det for de fleste vigtigt via nettet at kunne hente underholdning, gå på sociale medier samt at kunne arbejde, siger Christian Berg, chefkonsulent i Dansk Energi, til Ritzau.

Sjælland i bund

Værst ser det dog ud for Region Sjælland. Her er det kun 23 procent af sommerhusene, der har en moderat hurtig kabelforbindelse. De ringe forbindelser kan have stor betydning for udlejningen af sommerhusene. Ifølge en undersøgelse fra udlejningskæden Feriepartner er trådløst internet det mest søgte kriterie blandt sommerhusgæster fra Tyskland og Skandinavien.

quoteGæsterne forventer samme digitale muligheder i sommerhuset som hjemme

Ib Frederiksen, direktør, Sol & Strand

Direktør for et af landets største udlejningsbureauer, Sol & Strand, Ib Frederiksen, kan godt nikke genkendende til undersøgelsen.  

 - Turisterne efterspørger forbindelser, der er kraftige nok til, at alle familiens enheder kan være online. Hastigheden skal være hurtig nok til streaming, så familien kan se en god film om aftenen. Gæsterne forventer samme digitale muligheder i sommerhuset som hjemme, siger han til Ritzau.  

Andelen i procent, der har en moderat hurtig kabelforbindelse på 30/5 megabit/sekundet.