Brandvæsnet på overarbejde

Brande og eksplosioner har hærget i landsdelen i nat.

Storbrand, ildebrand.jpg

Påsat brand i Viborg

Politiet er nu på jagt efter en mand i Viborg, efter en brand i byen i nat. Klokken kvarter over 12 fik politiet en anmeldelse om en brand i Klostervænget i Viborg. De foreløbige undersøgelser tyder på, at gerningsmanden har knust en rude i lejligheden og enten kastet noget brændende derind, som har antændt den. Eller også har gerningsmanden tændt en form for bål inde i lejligheden. Den yngre kvinde, som bor på adressen var ikke hjemme, da branden opstod, og det kommer hun nok heller ikke igen foreløbig, da lejligheden er så voldsomt brandskadet, at den skal igennem en større renovering, før den kan blive beboelig igen.

Ifølge vagtleder Poul Østergaard ved lokalpolitiet i Viborg, har eftersøgningsholdet allerede en person i kikkerten, som de mistænker for at stå bag.

Eksplosion i landejendom

En mor, barn og deres hund slap uden skader, da familiens fyr pludselig sprang i luften på Munkbrovej i Holstebro. Fyret stod i et fyrrum, men eksplosionen var så kraftig, at nogle af murene i huset blev trykket, og politiets teknikere skal i løbet af tirsdag finde ud af, om der er fare for, at huset kan styrte sammen. Både brandvæsen og en politipatrulje var på ejendommen mandag aften for at slukke den efterfølgende brand. Ifølge politiet er det sket før, at et fyr er sprunget i luften, når der har været meget kraftig frost, men hvad årsagen kan være i dette tilfælde, er det for tidligt at gætte på.

Sidebygning ødelagt af flammer

Ved halv ti-tiden mandag af var det en genbo, der slog alarm, da hun så flammer fra et hus på Fur Landevej. Der var gået ild i en værkstedsbygning, som delvist udbrændte. Der var ingen hjemme i huset, men beboerne kan vende hjem til et uskadt stuehus. Også her vil politiet gennemføre de tekniske undersøgelser i løbet af tirsdagen.