Brandstifter på spil: Skive ramt af stribevis af containerbrande

Mange påsatte brande har gjort skibonitterne utrygge. Natten til søndag blev der meldt om to nye brande.

Natten til søndag kom der to nye brande til statistikken.
Natten til søndag kom der to nye brande til statistikken.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Skive har den seneste måneds tid været plaget af stribevis af containerbrande, og politiet er overbeviste om, at der i mange af sagerne har været en brandstifter på spil.

- Vi kan ikke sige med sikkerhed, at alle brandene er påsatte, men der har været påfaldende mange containerbrande i Skive i forhold til andre steder, siger vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

De seneste brande kom natten til søndag. Klokken 03.38 blev der meldt om en brand i en plastikcontainer i Smøgen. Containeren stod under et halvtag, og anmelderen sørgede for at trække den ud i det fri, så flammerne ikke bredte sig.

1:03
Vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi fortæller her om nattens påsatte brande.

Mens brandfolkene var i gang med at slukke ilden, kom der en ny anmeldelse. Denne gang var der brand i en container i Gyden - cirka 100 meter fra det første sted, og netop Gyden blev også ramt af en brand natten til lørdag.

- Vi formoder, at de to brande er påsatte, siger Anders Olesen.

Vidner så en høj, tynd og krumrygget mand i en mørk hættetrøje i nærheden af den ene brand, og ham vil ordensmagten gerne høre nærmere om. 

- Hvis folk har set noget eller har andre oplysninger, der kan bruges i efterforskningen, må de meget gerne kontakte os, siger Anders Olesen.

De fleste af de ramte containere har været fritstående, så der har umiddelbart ikke været fare for menneskeliv. Alligevel er TV MIDTVEST blevet kontaktet af en skibonit, der fortæller, at de mange brande har gjort beboerne i midtbyen utrygge.

Oplysninger til politiet kan afleveres via telefon 114.