Brandevirksomhed vinder vækstpris

Kartoffelmelscentralen i Brande vandt fredag Nykredits vækstpris. Foto: Mille Marie Christensen

Den hastigt voksende kartoffelmelscentral i Brande løb fredag eftermiddag med Nykredits vækstpris. KMC, som fabrikken forkortes, omsatte i 2014 for mere end en milliard kroner. 98 procent af omsætningen kommer fra virksomhedens eksport til omkring 80 lande.

Brandevirksomheden vandt prisen foran Thise Mejeri, Aco Funki, Kvernland og Hamlet Protein. Fællesnævneren for de nominerede var, at de alle har haft en vækst på mellem 15 og 20 procent målt på omsætning i 2014 i forhold til 2013.

- Vinderen er en virksomhed, der har formået at klare sig særligt succesfuldt gennem store forandringer i markedsvilkårene. Via innovation, stærk kundeorientering og et tæt samspil og god kommunikation med landmandsleverandørerne er der opnået særligt bemærkelsesværdige resultater, sagde Per Rasmussen, centerdirektør, Nykredit, der på vegne af dommerkomiteen overrakte prisen til KMC.

Det var en glad direktør, der modtog prisen.

-Vi er utrolig stolte af at modtage den her pris. Og jeg er sikker på at både medarbejderne derhjemme, på vores virksomheder i udlandet og kartoffelavlerne vil blive stolte, når de hører, at vi har vundet, sagde Nicolai Hansen, CEO, KMC.

Dommerkomiteen bestod i år af Allan Pedersen, direktør i Dansk Agroindustri, Erik Møller statsaut.revisor Dansk Revision, Steen Berg, landbrugschef Gjensidige, Mogens Nielsen, projektchef Yara og Poul Erik Jørgensen, landbrugschef i Nykredit.