Brandårsag bliver aldrig kendt

Det er ikke muligt at finde ud af, hvad der var skyld i, at en landejendom ved Videbæk i februar ned og kostede en mand livet.

Landejendommen ved Videbæk er så medtaget, at de efterladte sandsynligvis aldrig får svar.
Landejendommen ved Videbæk er så medtaget, at de efterladte sandsynligvis aldrig får svar.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Lokalpolitiet i Ringkøbing-Skjern Kommune lukker nu sagen om den dødsbrand, der den 22. februar fandt sted på en landejendom ved Videbæk. Også selvom politiet endnu ikke har kunnet svare på, hvorfor branden opstod.

- Vi har endnu ikke fået hele rapporten fra teknisk afdeling, men den foreløbige konklusion lyder, at man aldrig vil finde ud af, hvad der var årsag til branden. Stedet har simpelthen været så ekstremt varmt, at det hele stort set er væk.

Sådan lyder det fra politiassistent Bjarne Højgaard, der forklarer, at der kun er formaliteter tilbage, inden sagen kan lukkes.

Indebrændt lig identificeret

I forbindelse med branden kunne politiet ikke finde landejendommens 75-årige ejer. Senere fandt politiet et lig i huset, og det står nu klart, at der er tale om ejeren af huset.

- Det var som vi forventede. Vi har kunnet tage DNA og sammenligne med et af hans børn, og det står nu klart, at det var ejeren af ejendommen, der omkom i branden, forklarer Bjarne Højgaard.

Intet tyder på, at der skulle være tale om en forbrydelse i forbindelse med branden.