Brand i affaldsdepot udvikler giftig røg

En brand i et affaldsdepot på Vardevej i Tarm udvikler giftig røg, og man skal undgå at opholde sig i røgen.

Opdatering kl. 10.30: Politiet skriver på Twitter, at branden nu er under kontrol. Efterslukning er i gang, og der udvikles stadig kraftig og giftig røg. Man skal holde sig væk fra røgen.

Der er udbrudt brand i et affaldsdepot på Vardevej i Tarm. Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der er kraftig røgudvikling. Røgen er giftig og man skal undgå at opholde sig i røgen.

- Det er noget plasticaffald, der brænder, og det giver kraftig sort røg, der er giftig. Man skal tage det alvorligt og lukke døre og vinduer, siger Carsten Henriksen, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Røgen driver i nordøstlig retning, men skiftende vinde kan blæse den ind over Tarm. Røgen generer ikke trafikken på Vardevej på nuværende tidspunkt, men man skal være opmærksom.

Politiet fik anmeldelsen kl. 05.30, og der kommer til at gå noget tid, før branden på virksomheden ESØ Deponi Gas A/S er slukket.

- Det er en voldsom brand, så det lokale brandvæsen får nu hjælp ude fra. Der er ingen tidshorisont på, hvornår den forventes at være slukket, siger Carsten Henriksen.

Politiet opfordrer folk til at søge væk fra røgen og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg, hvis der er røg uden for bygningen. Kommer man til at indånde røgen og føle sig utilpas efterfølgende, skal man søge læge.

Der er endnu ingen meldinger om tilskadekomne eller folk, der har indåndet røgen.