Brand kunne være undgået

Det kan ikke udelukkes, at et såkaldt rygetæppe kunne have afværget dødsbranden på Ældrecenter Solvang i Hvidbjerg, der søndag kostede en ældre kvinde livet.

solvang001.jpg

Personalet på Ældrecenter Solvang i Hvidbjerg er naturligvis stadig påvirkede efter søndagens brand i en privat bolig. En 78-årig kvinde mistede livet, sandsynligvis af røgforgiftning.

- Det har været en stor overvindelse for personalet, at gå ind af døren i dag, men jeg synes, at de har det godt efter omstændighederne, siger leder, ældreområdet, plejeboliger og aktivitet, Grethe Thingskov Riksted.

Beredskabschefen i Struer vurdere, at personalet har handlet, som de skulle.

- Jeg mener, at det her er et hændeligt uheld, som personalet ikke skal stå til ansvar for, siger beredsskabschef i Struer, Birgitte Buskov.

Ældrecentret har alle former for brandsikkerhedsudstyr. Men det varierer fra bolig til bolig, hvad beboerne har valgt at have, og personalet på ældrecentret skal acceptere beboernes valg. Den døde 78-årige havde for eksempel ikke et såkaldt rygetæppe, og det var måske en mangel, der blev fatal.

- Jeg vil ikke udelukke, at et rygetæppe måske kunne have afværget denne brand, men da det er en beboer i eget hjem, så kan man ikke påtvinge det, siger beredsskabschef i Struer, Birgitte Buskov.

Yderligere syv personer blev efter branden indlagt til observation for røgforgiftning.

Her fortæller leder på ældreområdet, plejeboliger og aktivitet, Grethe Thingskov Riksted om personalets reaktioner, og hvorfor de har handlet korrekt: