Brand i silo: - Hvis ikke vi var kommet, havde det bredt sig

Ni brandfolk har mandag aften bekæmpet en silobrand i Skave ved Holstebro.

Ib Stougaard koordinerede brandvæsnets indsats på ulykkesstedet. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Brandvæsnet blev sidst på eftermiddagen kaldt ud til en brand i en DLG-silo i Skave, der var truende tæt på at eskalere.

Takket være en hurtig indsats fik Nordvestjyllands Brandvæsen dog hurtig situationen under kontrol, forklarer indsatsleder, Ib Stougaard.

- Da vi kom frem viste det sig, at det var gået ild i et filter til den her foderstofsilo. Vi sendte to røgdykkere op for at bekæmpe ilden omkring siloen, som var meget varm.

- Vi fik lukket siloen op og fyldt den med skum, så vi kunne kvæle ilten derinde, og så har vi ellers kølet den ude fra. Vi er også i gang med at skille nogle rør ad, så vi er helt sikre på, at det ikke har bredt sig. Men der er styr på opgaven herude, lyder det fra Ib Stougaard.

Brandfolkene holdt en kort pause fra slukningsarbejdet, der foregik i mere end 50 graders varme. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Ilden var ved at få fat i nærliggende bygning

Brandvæsnet fortæller, at man ikke umiddelbart kunne se, at der var ild i siloen, fordi det hele foregik indvendig.

Alligevel kunne det sagtens være endt helt galt, lyder vurderingen.

- Hvis ikke vi var kommet herud, så havde det bredt sig til en brand herude i industrien, for de der filtre var godt på vej til at få fat i bygningen ved siden af, siger Ib Stougaard.

Brandvæsnet forventer, at efterslukningsarbejdet er overstået indenfor de næste timer.

Læs også Landmand nåede at redde sine maskiner: - Flammerne stod ud gennem taget