Opdateret: Der er styr på brand i Ølgryde Plantage

Tyve brandfolk og fem brandbiler skulle der til for at få styr på en brand i Ølgryde Plantage syd for Holstebro.

Foto: Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Ikke langt fra en shelterplads på Ølgrydevej syd for Holstebro var tyve brandfolk i fem brandbiler rykket ud til en brand fredag aften.

- Da vi kommer, står det i lys lue, men vi får det hurtigt dæmmet ind, hvor vi angriber fra to sider af. Vi har det under kontrol nu, så nu er det kun flere timers efterslukning, vi skal i gang med, siger indsatsleder Mogens Eliassen fra Nordvestjyllands Brandvæsen til TV MIDTVEST.

- Det bliver midnat, inden vi er færdige.

  Foto: Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Ilden fik fat i cirka to hektar. Men brandfolkene var heldige med vindretningen. Og så var det sket så langt inde i plantagen, at hverken mennesker eller husdyr var i fare. Men derfor kan der sagtens være store brandfare.

- Det er knastørt. Simpelthen. Det er en ren krudttønde. Vi vidste, det ville komme på et tidspunkt, forklarer indsatslederen, der også fortæller, at branden var noget af det større, han er kørt til i denne varme- og tørkeperiode.

Røgen kunne ses på lang afstand. Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

  Foto: Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

  Foto: Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Formentlig ikke cigaretskod

Indsatslederen vil helst ikke gisne om brandårsagen. Og så dog.

- Det er inde midt i skoven, det brænder, så det kan ikke være en cigaret. Det tror jeg ikke. Det er det for langt fra vejen til. Det kan være et glasskår, og så går det bare stærkt med den vind, afslutter Mogens Eliassen.

02:27

Få hele interviewet med indsatslederen her.

Luk video