Brand hærger autoværksted i Herning

Brandfolk har siden tidlig tirsdag morgen kæmpet mod flammerne i Super Dæk Service-værksted i Herning.

image3.jpg
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Brand & Redning MidtVest har siden klokken kvart over fire tirsdag morgen kæmpet mod flammerne ved en større brand i virksomheden Super Dæk Service på Mads Eg Damgaardsvej i Herning.

Brandfolkene er på nuværende tidspunkt i gang med efterslukningsarbejdet. Værkstedet er ifølge indsatsleder, Peter Kristensen, totalt udbrændt.

- Værkstedet står ikke til at redde. Det positive er dog, at værkstedet består af tre bygninger, og det er lykkedes os at holde branden til en af bygningerne, siger indsatslederen.

Branden blev opdaget af en tilfældig forbipasserende, der så flammer komme op fra taget.

- Branden startede i et hjørne af værkstedet, men det breder sig hurtigt henover taget og herefter står hele bygningen i brand, fortæller Peter Kristensen.

Fordi det er et autoværksted, gik der nogen tid før brandfolkene for alvor, kunne komme til flammerne.

- Når vi har at gøre med et autoværksted, så kan der være trykflasker, olietanke og så videre. Det udgør en vis risiko for mandskabet. Derfor har vi haft flere folk udefra inde for at vurdere sikkerheden, før vi for alvor kunne komme i gang med slukningsarbejdet, siger indsatslederen fra Brand & Redning MidtVest.

Selvom branden nu er under kontrol, så giver værkstedets specielle tagkonstruktion brandfolkene visse udfordringer.

- Tagkonstruktionen er sådan, at der er et stålundertag, isolering og så eternitplader. Det betyder, at ilden kan brænde i mellem de to tagplader, uden vi kan komme til det med vand. Så vi skal skille taget ad først. Det giver en del arbejde, fortæller Peter Kristensen.

27 mand har været  i aktion fra  Brand & Redning MidtVest og med assistance fra Ikast og Beredskabsstyrelsen.

Indsatslederen vurderer, at slukningsarbejdet vil forsætte indtil tirsdag formiddag.

Det er endnu uvist, hvordan branden opstod. Politiets første mistanke går på en kortslutning i en elinstallation. Politiets teknikere undersøger sagen nærmere på fredag. 

 
 
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST
 
 
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST