Brand: 17 tyskere fik intet med sig

Det gik ekstremt stærkt, da et luxus-sommerhus med stråtag i nat brændte ned. De 17 tyske lejere fik intet med sig ud af det brændende hus i Søndervig.

SommerhusBrand2.JPG

17 tyske venner i midten af 20'erne fik sig noget af en forskrækkelse i nat, da det luxus-sommerhus, de boede i, pludselig stod i flammer.

Forsøgte selv at slukke ilden

Branden opstod klokken kvart i to omkring et elskab. Brandinspektøren mener, det var den kraftige slagregn, der trængte ind og kortsluttede installationen i huset på Holmsborgvej i Søndervig.To af de unge tyskere var ikke gået i seng endnu, da branden opstod. Det kan have været gruppens redning, mener brandmyndighederne, fordi ilden bredte sig så hurtigt. De to unge forsøgte selv at slukke ilden, men det var umuligt, og de måtte bare skynde sig at få alle deres kammerater ud i sikkerhed.

Måtte bare redde nabohuset

Branden udviklede sig ekstremt hurtigt i det stråtækte hus, og da brandvæsenet ankom, var luxus-sommerhuset fuldstændig overtændt. Brandfolkene måtte koncentrere sig om at redde nabohuset, for på det tidspunkt fløj der gløder gennem luften, som landede i nabo-sommerhusets stråtag. Det hus, de 17 tyskere havde boet i, brændte ned til grunden.

Forsøgte at redde deres biler

De unge feriegæster fik intet med sig ud - ud over det, de havde på. De nåede heller ikke at få nøglerne med ud til to af deres tre biler. Derfor smadrede de selv ruderne for at skubbe bilerne væk. Alligevel fik to af bilerne brand-skader.

Blev genhuset

Udlejningsbureauet Sol og Strand måtte i nat finde et andet sommerhus til de 17 tyske venner. De bor nu i et sommerhus i nærheden og overvejer, om de vil blive i Danmark eller rejse hjem. Især ét af de unge mennesker er meget påvirket af branden. De 12 tyskere i nabohuset måtte også genhuses efter brandslukningsarbejdet.

Se optagelser efter branden her:

0:47