Boykot af badeflag skaber bekymring.

Friluftsrådet er kede af, at Thisted Kommune og fem andre kommuner i Region Nordjylland har valgt at droppe det blå badeflag til sommer.

blaatflag.jpg

Thisted Kommune har sammen med fire andre nordjyske kommuner fravalgt det blå badeflag, der skal signalere rent badevand, gode faciliteter og sikkerhed.

- Ordningen koster omkring 100.000 om året, og vi føler ikke, at vi får nok for pengene. Og da vi så kunne se, at andre kommuner havde trukket sig, så gjorde vi også, siger Kaj Kirk, der er formand for kommunens tekniske udvalg.

Samtidig følte politikerne, at flaget kunne være med til at skræmme hundeejere væk.

- Flaget betyder jo, at turisterne ikke kan få deres hunde med ud at bade, og det er jo alfa omega for mange familier. F.eks. for de mange tyskere, der har deres hunde med herop, siger Kaj Kirk.

 Beslutningen ærgrer Friluftsrådets formand Lars Mortensen.

- Vi synes jo, vi har et godt produkt, der er et genkendeligt og anderkendt turistmærke, som turister gerne vil køre efter. Men samtidig vil vi gerne i dialog med kommunerne om en løsning, siger han til Ritzau.

Udover Thisted Kommune har Brønderslev, Aalborg, Mariager Fjord og Jammerbugt kommuner valgt at boykotte det blå badeflag.