Boxen bliver hovedarena ved VM

Herning skal være omdrejningspunktet for VM i kvindehåndbold.

Når Danmark i december 2015 skal være vært for VM i kvindehåndbold, bliver det med hovedsæde i Herning. Det står klart, efter at den endelige kampfordeling i dag er blevet offentliggjort.

Boxen spillede en væsentlig rolle under en håndboldslutrunde så sent som i januar, da Danmark var vært for EM i herrehåndbold. Per Bertelsen, der er formand i Dansk Håndbold Forbund, glæder sig nu til at gentage successen:

- Det at arbejde sammen med så dygtige og professionelle mennesker, som vi på alle niveauer oplever det, hver gang vi er i Herning, gør det til en fantastisk oplevelse at stå med et så enormt arrangement, som et VM i kvindehåndbold vitterligt er, forklarer han mandag i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund.

Stolt og glad borgmester

TV MIDTVEST har tidligere fortalt, at VM-finalen skal spilles i Herning. Nu står det klart, at Boxen skal vært for både indledende kampe, en ottendedelsfinale, to kvartfinaler og hele finalestævnet.

Byens store rolle under slutrunden glæder borgmester, Lars Krarup:

- Med værtsskabet for VM i kvindehåndbold føjer vi endnu en stor begivenhed til rækken af store sportsarrangementer, vi her i Herning har haft besøg af. Det er jeg både glad for og stolt over, lyder det.

Udover at Boxen skal huse en stor del af slutrundens kampe, bliver arenaen også hjemmebane for de danske kvinders indledende kampe.

De øvrige kampe under VM i kvindehåndbold skal spilles i Kolding, Frederikshavn og Næstved.