Bovbjerg Fyr vinder Landdistriktsprisen

I dag har Bovbjerg Fyr vundet Landdistriktsprisen, som hylder initiativer, der skaber udvikling i lokalsamfund.

11212_Bovbjerg_Fyr.jpg

De frivillige arbejdere, der hører til Bovbjerg Fyr, bliver i dag hyldet for deres arbejde ved turistattraktionen. Blandt 40 nominerede har Bovbjerg Fyr nemlig vundet Landdistriktsprisen 2017. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har i dag kunne afsløre, at 'Frivilligflokken' bag Bovbjerg Fyr har vundet prisen, som bringer 15.000 kroner med sig. 

- Bovbjerg Fyr er et fyrtårn i både fysisk og overført betydning. De frivilliges indsats omkring Bovbjerg Fyr har ledt til et livligt kulturhus, til jobskabelse og til øget omsætning og ikke mindst løftet hele området. Bovbjerg Fyr er et forbillede for andre lokalsamfund, der står overfor at give gamle bygninger nye funktioner og skabe udvikling lokalt, siger Brian Mikkelsen om Bovbjerg Fyr til den årlige landdistriktskonference. 

Fyret bliver drevet som butik, café og turistattraktion af 150 frivillige, og det tiltrækker årligt omkring 50.000 gæster. I dag er der tre fuldtidsansatte og et par deltidsansatte på Bovbjerg Fyr. 

En af de oplevelser, man kan få ved Bovbjerg Fyr, er, at rapelle om sommeren. 
En af de oplevelser, man kan få ved Bovbjerg Fyr, er, at rapelle om sommeren. 
Foto: Toke Gerding Jensen

Den daglige leder på Bovbjerg Fyr er meget stolt over sine frivillige. 

- Jeg er virkelig glad for, at de har vundet den pris, for de har virkelig fortjent den. Jeg er om muligt ligeså glade, som de er, siger Lene Christiansen til TV MIDTVEST. 

Hun er glad for, at de får anerkendelse for det arbejde, som de laver ude på fyret for lokalsamfundet. 

- Vi er til for at udvikle lokalsamfundet, og det er rart at få anerkendelse for det arbejde, siger den daglige leder. 

Hvordan det skal fejres, skal de frivillige selvfølgelig bestemme, men fyrmosteren vil selvfølgelig også gerne hjælpe med at fejre prisen. Men de elsker arbejdet ude på fyret, så en del af fejringen kommer til at ske fra dag til dag. 

- Vi fejrer hver eneste dag her på Bovbjerg Fyr, siger Lene Christiansen. 

Bovbjerg Fyr har årligt omkring 2 millioner kroner i omsætning.