Botilbud i Lemvig lukker: Mand indespærret i kælder

Botilbuddet Anker, der huser beboere i alderen 18-60 med sociale og psykiatriske problemer, skal lukke senest d. 1. juli efter alvorlige overtrædelser.

Botilbuddet Anker i Lemvig har holdt en beboer ulovligt indespærret i en kælder med tremmer for vinduerne i over en måned. Ved en kontrol fandt socialtilsynet flere alvorlige overtrædelser. Så alvorlige, at bostedet nu skal lukke allerede ved udgangen af denne måned.

Og det var et voldsomt syn, der mødte Socialtilsyn Midt, da de var til kontrol på Botilbuddet Anker. D. 30. marts fandt to tilsynskonsulenter en indespærret beboer i en kælder.

- Vi har ikke oplevet sådan noget her før, det er meget alvorligt. Vi kommer ud og finder en borger, der er låst inde med tremmer for vinduerne i en kælder, der ikke er godkendt til beboelse - i øvrigt heller ikke godkendt til os, siger Ulla Bitsch Andersen, tilsynschef, Socialtilsyn Midt.

Beboeren havde siddet indespærret i over en måned og fået inddraget sin mobiltelefon.

- Det, vores medarbejdere gjorde, var det helt rigtige. De gik ind og sagde til ledelsen med det samme, at beboeren øjeblikkeligt skulle låses ud, siger Ulla Bitsch Andersen.

Episoden kommer som en stor overraskelse for en af de kommuner, der havde en beboer på bostedet.

- Hvis det er korrekt, så bliver jeg da meget bekymret. Fordi jeg tænker, at vi må under ingen omstændigheder frihedsberøve nogen af vores borgere, siger Rie Andersen, konstitureret socialchef i Viborg Kommune.

TV MIDTVEST har fået aktindsigt i sagsakterne, og den viser, at Socialtilsynet har fundet frem til flere mangler på Botilbuddet Anker.

Aktindsagt fra Socialtilsyn Midt

Ledelsen på Botilbuddet har anket afgørelsen, som lyder på, at stedet skal lukke senest d. 1. juli.

Lederen på bostedet ønsker ikke at deltage i et interview med TV MIDTVEST i dag med den begrundelse, at fokus lige nu er 100 procent på at få flyttet alle beboere til nye steder.