Bosnier fængslet for drab

Den 58-årige Fikret Mujkanovic er sigtet for drabet i Thisted i går. Han er ikke ved bevidsthed.

I dag var der grundlovsforhør, hvor den 58-årige bosnier fra Thisted, Fikret Mujkanovic blev sigtet for manddrab uden selv at være til stede i retten.

Da han blev anholdt i går kl. 22.10 i Sjørring, kørte en patrulje ham til politigården i Herning. Her blev han så dårlig at han til sidst faldt om. Siden har han ikke vært ved bevidsthed trods forsøg på at vække ham med smertepåvirkning. Nu ligger ligger han på Herning Sygehus, hvor han bliver undersøgt. Blandt andet skal en CT-skanning vise, om hans tilstand kan skyldes en hjerneskade.

Når den 58-årige bosnier kommer til bevidsthed, skal han afhøres af politiet. Ud fra vidneforklaringer har politiet en teori om, at drabet her i Thisted kan forklares ved at manden er psykisk syg.

Vrangforestillinger om forgiftning

Fikret Mujkanovics kone døde af kræft i 2004. Han tror, at den dræbte Hanne Dahl Møller forgiftede familien ved et møde om hans kones kræftsygdom. Han tror Hanne Dahl Møller kom kræftfremkaldende stoffer i familiens kaffe, og at det var skyld i hans kones død.

En veninde til Hanne Dahl Møller har forklaret, at Hanne Dahl Møller tidligere har fortalt, at hun tidligere er blevet antastet på sit arbejde af en mand, der anklagede hende for at have forgiftet ham og hans familie.

Politiet har endnu ikke afklaret, om den dræbte og den sigtede kan have mødt hinanden ved et sådant møde.

Fikret Mujkanovic bliver nu varetægtsfængslet indtil 22. januar, muligvis på en psykiatrisk afdeling. Det afgør retten senere, hvor de også afgør, om han skal mentalundersøges.

Hans beskikkede forsvarer Allan Møller har endnu ikke været i kontakt med sin klient, og ved ikke om at vil tilstå eller nægte politiets anklage om drab. Hør her, hvordan Allan Møller beskrev den sigtedes situation efter grundlovsforhøret: