Bortvist medarbejder taber principiel sag i landsretten

Er det i orden at fyre en medarbejder, fordi han vil optage en samtale med chefen? Ja, mener Vestre Landsret.

Peder Bæk
Foto: TV MIDTVEST

I februar 2016 tabte fagforeningen 3F og Peder Bæk en sag ved byretten i Viborg om, hvorvidt en medarbejder må optage en tjenstlig samtale på jobbet. 3F besluttede efterfølgende, at de ikke ville anke sagen til landsretten til landsretten. Det ville Peder Bæk dog, og i dag faldt der dom i retssagen ved Vestre Landsret, og den faldt ikke ud til Peder Bæks fordel. 

- Jeg er ked af, at det ikke er sandheden, der kommer frem, set med mine øjne er det ikke sandheden, der har vundet. Jeg havde ikke lagt skjul på, at jeg ville optage mødet. Hvis jeg havde optaget det skjult, var det jo nok kun blevet til en løftet pegefinger, siger Peder Bæk om afgørelsen.

Sagen startede i 2014

Sagen begyndte, da Peder Bæk i begyndelsen af 2014 var ansat i et seniorjob på den kommunale virksomhed BOMI hos Skive Kommune. Tingene spidsede til da, han insisterede på at optage en tjenstlig samtale, ifølge Peder Bæk for bedre at kunne huske samtalen efterfølgende. 

Det afviste chefen, og uenigheden om optagelsen førte til, at Peder Bæk blev bortvist. Skive Kommune fremhævede, at det er ledelsens suveræne ret at bestemme spillereglerne for en samtale. Den skal kunne foregå i en tryg og fortrolig atmosfære. Den ret har Skive Kommune nu fået bekræftet i både byretten i Viborg og Venstre Landsret. Peder Bæk har endnu ikke besluttet om sagen skal ankes.

- Jeg skal lige have læst sagen igennem et par gange, og talt med min advokat, så jeg ved endnu ikke, om vi skal videre med sagen.