Borrelia: Patienter føler sig svigtet

En gruppe Patienter, der er blevet testet positive for sygdommen borrelia i Tyskland men ikke i Danmark, kritiserer den danske test-metode.

BoreliaCapture.PNG

En gruppe patienter rejser nu en hård kritik af den måde man tester og behandler borrelia på i Danmark. 

Ib Lauritsen der er byrådspolitiker i Ikast-Brande Kommune har kæmpet med sygdom siden han blev bidt af en skovflåt i 2013. I første omgang blev han indlagt efter et krampeanfald, hvor en læge mente, det kunne skyldes borrelia. Men en test viste efterfølgende, at det ikke var borrelia, og derfor er Ib Lauritsen ikke blevet behandlet for sygdommen.

Men Ib Lauritsen har borrelia, det mener han i hvert fald selv, efter han rejste til Tyskland og blev testet positiv med en anden metode end den danske. Han rejste til Tyskland, fordi symptomerne på hans sygdom fortsatte efter det danske system havde erklæret, at han ikke led af borrelia.

- Hvis man i starten af 2014, hvor jeg henvender mig til det danske sundhedssystem, havde sagt, vi tror, det kan være noget borrelia, er stadigvæk hænger, du skal i en meget effektiv behandling, så havde vi fået det væk, det er jeg ikke i tvivl om, siger Ib Lauritsen.

Ib Lauritsen er siden på egen hånd gået i gang med en antibiotika-behandling og har efter eget udsagn fået det bedre.

I videoen kan du se et indslag om sagen:

2:22