Børnehavelukninger: Ugennemtænkt kaos

Formand for forældrebestyrelse giver hård kritik til byrådspolitikernes håndtering af nedskæringerne på børneområdet i Thisted Kommune.

Kaotiske tilstande og ugennemtænkte beslutninger. Så hård er kritikken fra en forældrebestyrelsesformand i en af de fire børnehaver, der nu er i fare for at måtte lukke i Thisted Kommune.

- Det er rent kaos. Der er ingen, der vil tage en beslutning. Der er ingen, der tør tage en beslutning, siger Thomas Thomsen, som er forældrebestyrelsesformand i Børnehaven Skovly i Vester Vandet. 

Børnehaven er en af fire, som nu er indstillet til lukning. Det fremgår af dagsordenen forud for Børne- og Familieudvalgets møde på tirsdag.

Skiftende flertal

 Der var oprindeligt lagt op til lukning af væsentligt flere institutioner og en håndfuld skoler. Men flere måneders politisk kaos og skiftende flertal i byrådet, har gjort det umuligt at finde fælles fodslag i byrådet. Indtil videre er det altså alene de fire børnehaver, som politikerne kan blive enige om at indstille. Politikerne vil foreløbigt vente med at sætte navn på skoler.

- Det er, hvad jeg tror, der er politisk muligt, siger Poul Hvass, formand for Børne- og Familieudvalget i Thisted til DR P4 Midt Vest.

Kaos

Thomas Thomsen er ikke tilfreds med at Skovly-børnehaven er blandt de fire nævnte. Han mener, det illustrerer, at politikerne ikke har gennemtænkt beslutningerne.

- Jeg synes, det er en katastrofe. Det er jo en institution, der ligger i Nationalpark Thy. Hvis man skal have et brand som en grøn kommune, så skal vi vel være ude i det grønne område, og det er vel i Nationalparken, siger Thomas Thomsen.

- Det er ligesom om, de bare hiver noget op af en hat, og siger, vi lukker den, og vi lukker den. Men det er ikke sådan, man skal kigge på det. Man skal kigge på, hvad Thisted Kommune skal stå for, og hvad den skal stå for i fremtiden, siger forældrebestyrelsesformanden.

Udover Skovly Børnehaven i Vester Vandet er det daginstitutionerne: Kridthuset i Hillerslev, Kernehuset i Østerild, Vorupør Børnehus, der står til lukning ifølge det nye forslag.