Børneafdeling testet i svinestald

I en stald i Gødstrup har Region Midtjylland etableret modeller af sengestuerne på det kommende sygehus i skalaen en-til-en.

030412Innovationsstald.jpg

For at de ansatte på det kommende supersygehus i Gødstrup kan få indflydelse på indretningen, har Region Midtjylland bygget modeller af sengestuerne i en tidligere svinestald i Gødstrup.

- Vi vil gerne bygge det op i en en-til-en model, fordi vi tror på, at det giver, det bedste resultat på det færdige hospital, forklarer Bente Fjordside, der er ansvarlig for innovationsstalden i Gødstrup

I stalden har de ansatte mulighed for at komme forbi og give deres bud på, hvordan man indretter stuerne mest hensigtsmæssigt til den enkelte afdeling. Meningen er at sikre optimale forhold for sygehusets brugere.

- Det betyder rigtig meget, for det er vigtigt, at vi får nogle ordentlige arbejdsforhold - både for personalet, men også for forældre og børn, mener Yrsa Lauritsen, der er sygeplejerske på børneafdelingen i Herning.

Hun var i dag sammen med to kollegaer i innovationsstalden, hvor de blandt andet skulle vurdere, om stuerne var store nok til både forældre, patienter og de ansatte.

- Vi har i hvert fald fundet ud af, at den ene stue, der var tiltænkt børneafdelingen, ikke er stor nok til det, vi har brug for, mener Yrsa Lauritsen.

Først om fire år er de rigtige stuer på supersygehuset færdigbygget.